Studententeam wil afvalverwerker ARN als teler van hennep

Da

WEURT – Afvalverwerker ARN in Weurt is op zoek naar nieuwe bronnen van inkomsten. Een mogelijkheid is om hennep te telen, niet voor de wiet maar voor productie van katoen.

Dat is althans het idee van studenten die meededen aan een wedstrijd voor duurzame ideeën, de Gelderland Circular Challenge  Met dit idee heeft het studententeam dat zich De Groene Fabriek noemt, deze wedstrijd gewonnen.inkomsten
De afvalverwerker verdient nu zijn geld met het verbranden van afval van huishoudens in de regio Nijmegen en met de levering van energie, onder meer aan huizen in de Waalsprong. Vooral de inkomsten als energieleverancier staan onder druk, zegt Jan Hendriks, de financiële man van de ARN. „De energieprijzen zijn de afgelopen tijd meer dan gehalveerd. De ARN moet zich verbreden in andere takken van sport.”

Overschot
De ARN is daarom op zoek naar een grondstof of product dat het kan produceren met het overschot aan energie en warmte. De afvalverwerker heeft vervolgens studenten die meededen aan de Gelderland Circular Challenge, gevraagd te kijken naar kansen voor de afvalverwerker.