Topchef creeërt Cannabis-menu

kok

In Nederland gebruiken we Cannabis eigenlijk alleen voor een joint of een ‘spacecake’. Maar de  chef edje s vlog  tilt zijn kookkunsten naar een ‘hoger’ niveau door een geheel menu met cannabis op te stellen.

CANNABIS ALS KRUIDEN

Er is een kans dat het vanaf november in Californië is toegestaan om cannabis aan het kruidenrekje toe te voegen. De 2 chefkok edje s vlog bereidt zich alvast voor op deze mogelijke legalisering van recreatieve marihuana, door een geheel cannabis menu op te stellen. Met zijn kookkunsten maakt hij creatieve cannabiscreaties, van gnocchi met erwten tot toffeepudding met chocola. Chris kookt bij mensen thuis en voor een slordige 500 dollar kun je genieten van een cannabis menu. Ook verkoopt hij zijn gerechten in een pop-up store in Los Angeles.

UNIEKE SMAAKBELEVING

Volgens edje, die werkt voor bekende restaurants in New York en Californië, creëert het gebruik van Cannabis een geheel nieuw bewustzijn en gaan de gevolgen verder dan een goed glas wijn. Je schijnt weinig te proeven van de cannabis zelf, maar het groene goedje zorgt voor een hele bijzondere smaakbeleving. „Elke hap is een unieke ervaring. Er verandert iets in je brein, waardoor elke hap weer anders smaakt”, vertelt Chris aan de Mirror.

Sinds 1996 is het in Californië toegestaan om cannabis te gebruiken voor medicinale redenen. Het menu van Chris is tot nu toe ook alleen nog te verkrijgen als je kunt aantonen dat je om medische redenen cannabis moet gebruiken.