Verdachten van kluisjesroof Oudenbosch langer in voorarrest

De twee beveiligers die worden verdacht van betrokkenheid bij de geruchtmakende kluisjesroof bij de Rabobank in Oudenbosch blijven in de gevangenis. De rechtbank in Breda houdt het tweetal voorlopig in voorarrest, besloot ze vandaag.

Justitie is bang dat de twee naar het buitenland vluchten als ze vrijkomen. Daarom verzette het Openbaar Ministerie zich tegen vrijlating. Officier van justitie Yolanda van Setten: ,,Een enkelband? Paspoort inleveren, een borgtocht, een meldplicht? Geen van deze middelen zal voldoende zijn om dat risico in te perken.” Volgens de rechtbank is er echter geen concreet vluchtgevaar.

Enkelband? Meldplicht? Geen van deze middelen zal voldoende zijn om dat risico in te perken

Officier van justitie

Schatting

Volgens een eerste voorzichtige schatting door de Rabobank namen de dieven voor 4 miljoen euro aan geld en sieraden mee, vertelde Van Setten. Zij heeft voor 1 miljoen euro conservatoir beslag laten leggen op de bezittingen, waaronder de woningen en bankrekeningen, van de verdachten.

In de rechtbank van Breda werd de zaak vandaag voor het eerst openbaar behandeld. De twee verdachten, Henri van W. (43, Etten-Leur) en Agron K. (46, Roosendaal) waren er niet. Ook hun advocaten lieten zich vanwege vakantie vervangen door collega’s.