VVD wil (na 2 jaar) opheldering over vluchteling die villa kreeg en deze met wietplantage in de as legde

VVD Kamerlid Daniel Koerhuis gaat minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren (D66) opheldering vragen over een Syrische vluchtelingenfamilie die in het Noord-Brabante Waalre de beschikking kreeg over een villa van een half miljoen euro, daar vervolgens een illegale hennepplantage in vestigde en daarmee het pand in bezit van de gemeente in de as legde.

Daniel Koerhuis@danielkoerhuis

Waanzin om een statushouder te huisvesten in een gemeentepand van een half miljoen euro. En helemaal waanzin om als die statushouder een hennepkwekerij begint en het pand verwoest, hem opnieuw met voorrang te huisvesten in een sociale huurwoning. https://www.ed.nl/waalre/sloop-gestart-van-verwoest-henneppand-van-statushouder-waalre~a6c9ab94/ 

Daniel Koerhuis@danielkoerhuis

Laat gemeente Waalre kijken naar buurgemeente Veldhoven die statushouders sober huisvest in containerwoningen! We hebben hiervoor ook een landelijke regeling om gemeenten hierbij te helpen. Ik zal @KajsaOllongren tijdens debat huuraangelegenheden om opheldering vragen.

Het Eindhovens Dagblad meldt dat de gemeente deze week is begonnen met de sloop van de resten van het pand. Het Syrische gezin met verblijfsvergunning betrok de villa in 2016. In oktober dat jaar ontstond er brand veroorzaakt door het illegaal aftappen van stroom. Na het blussen werden de resten van de hennepkwekerij ontdekt.

Waalre hielp het gezin na de brand opnieuw aan onderdak terwijl in de regio mensen na het aantreffen van een hennepkwekerij vijf jaar niet bij woningcorporaties mogen huren.

Koerhuis wil nu alsnog opheldering. Beter laat dan nooit zullen we maar zeggen.