Wiet en hasj in 2019 naar 35 euro per gram

Hasj en wiet gaan volgend jaar naar 35 euro per gram. Dat laat minister van volksgezondheid Hugo de Jonge weten in een telefoongesprek met JournaalFlash.

“De prijzen van tabak gaan al jaarlijks omhoog terwijl de prijzen van hasj en wiet al jarenlang hetzelfde blijven. Ik vind dat je dan wel een lijn moet trekken. Daarom wil ik de prijzen van hasj en wiet omhoog gooien. Want de prijs van een pakje sigaretten bestaat voor ongeveer twee-derde uit accijns en die worden elk jaar verhoogd en op wiet en hasj zit geen cent accijns. Dat vind ik hypocriet, dus daarom kunnen de prijzen van hasj en wiet volgend jaar naar 35 euro per gram gaan.” Aldus Hugo de Jonge.

“Zelf telen wordt volgend jaar ook helemaal strafbaar gesteld, met uitzondering van de aangewezen telers. Dus je mag ook niet een wietplant zelf telen, dan kun je een gevangenisstraf van ten minste een half jaar opgelegd krijgen. Daarnaast wordt er ook verplicht gesteld voor de energiemaatschappijen om het verbruik per huishouden door te geven aan de politie als het hoog is. Zo willen we zelf telen tegen gaan.” Sloot de Jonge zijn betoog af.