Wiet-vaporizers en the hero combuster zijn het nieuwe blowen

In navolging van sigaretten heeft ook de joint een elektronische opvolger. Veel minder schadelijk en je wordt er net zo stoned van.

Een van de hoogtepunten van de CES-gadgetbeurs eerder deze maand was de nieuwe hero combuster. Althans, voor blowers met een zwak voor wiet. De Hero combuster is een fraai ontworpen Pijp rokende cannabisliefhebbers kunnen hun levens makkelijker maken dankzij Een stoere, conisch gevormde e-joint. Of liever gezegd G-joint want de ingebouwde aansteker van de Combustor loopt gewoon vertrouwd op gas. Je kunt er wiet én hasj in roken.

Laten we eerlijk zijn; als je lekker stoned bent vergeet je wel eens wat. Je aansteker bijvoorbeeld of je wietpijp, om het belangrijkste (je wiet of hasj, duh…) nog maar even niet te noemen. Met The Hero Combustor zijn zulke problemen verleden tijd want dat is namelijk een pijp, aansteker en joint in één.

The Hero Combustor is een gloednieuwe uitvinding van E-njoint. Geheel in lijn met de verdampers en de elektronische joints van het bedrijf heeft deze held een mooie conische joint-vorm maar daar houdt de vergelijking op. Hero is namelijk geen e-joint maar een wietpijp die met zo’n beetje alle rookwaar wel raad weet.

Wiet-vaporizers zijn in opkomst. Dat heeft een paar oorzaken. Het groeiend aantal Amerikaanse staten dat het recreatief en/of medicinaal gebruik van cannabis heeft gelegaliseerd. De populariteit van vapen (lees: het gebruik van elektronische sigaretten) en daarmee de ontluikende markt voor vape-technologie. En de behoefte van blowers die graag stoned worden, maar in toenemende mate niet langer wiet, eventueel vermengd met tabak, willen roken vanwege de schadelijke gevolgen.

Elke zichzelf en vooral zijn longen respecterende blower weet dat vaporizen van wiet de gezondste manier van wiet consumeren is. Maar het is ook een lekkere en super-effectieve manier om high/stoned te worden. Alleen zagen die dingen er vaak nog wat ‘astma-achtig’ uit… Daaraan maakt E-njoint met dit kekke design-apparaat voorgoed een einde!

E-njoint 3-in-1 vaporizer

Een ongelooflijk compleet pakket deze E-njoint vaporizer...

Een ongelooflijk compleet pakket deze E-njoint vaporizer…

We hadden ‘m al een tijdje in huis, maar steeds geen tijd om er eens goed voor te gaan zitten: het testen van de E-njoint 3-in-1 vaporizer. Uiteindelijk gaan die verschrikkelijke vakanties natuurlijk ook voorbij en moeten die verschrikkelijke kids gelukkig ook weer naar school, dus hebben wij eindelijk voldoende uurtjes vrij te besteden om deze coole, hippe vaporizer te proberen!

Multifunctioneel en mooi

Om te beginnen stellen we vast dat we eigenlijk nog nooit zo’n uitgebreide vapo-set hebben gezien als deze kit. Werkelijk alles wat je maar kan wensen zit erbij. Sowieso is deze vaporizer van Nederlandse makelij al geschikt voor zowel droge wiet als voor olie en wax (concentraat). Daarom wellicht zitten er liefst 6 genummerde aluminium baskets bij, twee voor elke cannabisvorm zeg maar. Daar is dus duidelijk over nagedacht en dat geldt eigenlijk voor de complete set. Wat denk je bijvoorbeeld van een power bank, zo’n handig oplaadding waarmee je dus ook in bijvoorbeeld je festivaltentje of op het strand je vaporizer in een handomdraai kunt opladen!

Er zit een oplader voor in de auto bij, een nekkoord zodat je ‘m met je stonede kop niet kwijtraakt of laat slingeren, de nodige schoonmaakattributen, een reserve mondstukje en zelfs een pincet.

Geen schadelijke verbrandingsrook

Goed, het ziet er dus allemaal gelikt – denk aan LED-lampjes om aan/uit en temperatuurinstellingen weer te geven! – en superstrak uit en deze vaporizer in de vorm van een joint komt completer dan je voor mogelijk houdt bij je thuis. Maar de hamvraag is natuurlijk toch: hoe verdampt ie dan?

Belangrijk bij een vaporizer is de temperatuur waarop je gaat verdampen. Via drukken op een knopje geeft de LED-indicator 3 opties: 187, 200 of 212 graden. Een simpel stelregeltje is dat je iets meer smaak proeft bij hogere temperaturen, maar dat ie dan ook wat eerder ‘op’ is omdat er meer en sneller verdampt wordt. De E-njoint rookt zo soepel als een pasgeboren lammetje dat door de lenteweide dartelt. En hoewel het apparaatje er dus uitziet als een dikke joint, krijg je totaal geen rook en schadelijke verbrandingsstoffen binnen, wat 1 van de grote voordelen van vaporizen is. Maar het smaakt ook lekker kruidig en heel natuurlijk en puur, dus je hoeft geen traan te laten om het gebrek aan tabak en rook.

Sterke en heldere high

e-njoint-vaporizerDe buitenkant van de E-njoint wordt wel een beetje heet aan het dikke uiteinde – dus daar waar de wiet elektronisch verhit wordt, maar op zich hoef je ‘m daar natuurlijk niet vast te houden, dus daar valt mee te leven. En de meeste verdampers voelen op die plek warm aan. Belangrijker is de schitterende high die je krijgt bij verdamping van cannabis. Omdat je uitsluitend de wenselijke stoffen binnenkrijgt (cannabidoïden dus, zoals thc en cbd) op de ideale temperatuur ook nog eens, is je high enorm helder en tegelijk krachtig. Niet sloom en duf zoals je vaak bij een tabaksjoint ervaart. Komt omdat tabak eigenlijk tegenovergesteld werkt aan hoe cannabis optimaal functioneert. Nou, daar ben je dus ook mooi vanaf! Sterker nog, omdat je zo loepzuiver keihard high/stoned wordt, gebruik je naar alle waarschijnlijkheid nog minder wiet ook 😉

Ideaal cadeau voor feestdagen

Samenvattend niets dan lof voor deze prachtig vormgegeven lifestyle vaporizer (iemand op de redactie riep al “Star Wars”). Niet alleen een cool ding om te hebben of laten zien, maar zeker ook een handige, makkelijk te bedienen mobiele vaporizer die doet wat een verdamper moet doen: je in sneltreinvaart op gezonde manier naar de blowershemel transporteren. Een ideaal cadeautje dus ook voor feest- of verjaardagen!

De E-njoint 3-in-1 vaporizer kost 149,95 euro

Meer cannabinoïden

Vaporizers verbranden marijuana niet maar verhitten die tot het punt (rond de 200 graden Celcius) waarop de werkzame stoffen (cannabinoïden zoals THC) vrijkomen als damp. Waar de rook van een joint slechts 10 procent cannabinoïden bevat (de rest bestaat uit verbrandingsproducten zoals teer), daar bestaat de damp van verhitte marijuana vrijwel uitsluitend (95%) uit cannabinoïden. Bovendien kun je je toppen verscheidene keren verhitten tegen slechts één keer verbranden.

 

Minder schadelijk dan roken

Naar vapen in het algemeen is trouwens recentelijk in de VS een grootscheeps inventarisatieonderzoek gedaan. Het is nog steeds te vroeg voor een eindoordeel over vapen, maar het team concludeert wel dat er substantieel bewijs is dat de blootstelling aan schadelijke stoffen significant lager is bij vapen dan bij roken.

Volledig switchen van tabak roken naar e-liquids vapen vermindert negatieve gezondheidseffecten op korte termijn in organen, zoals de longen en het hart. De kans dat jongeren die vapen een sigaret zullen opsteken is echter wel groter dan jongeren die niet vapen.

Ik vape zelf ook na jaren te hebben gerookt en kan het elke roker aanraden.