Winkeluitbater verstopt cannabis achter babybedje

Antwerpen – De Antwerpse politie heeft het afgelopen weekend verschillende drugsdealers kunnen betrappen. In een dagwinkel in de Kronenburgstraat was cannabis verstopt achter een kribbe. De winkel werd verzegeld.

Het was een van de wijkondersteuningsteams dat twee verdachte mannen opmerkte in de omgeving van de Kronenburgstraat. Ze werden gecontroleerd en gaven toe dat ze net cannabis hadden gekocht in een dagwinkel.
“Er werd meteen een huiszoeking georganiseerd in de winkel en op het thuisadres van de uitbater”, zegt de politie in een persbericht. “De winkel was in overtreding met verschillende zaken, bovenop de vermoedelijke drughandel.”
In de woning werden volgens de politie vier personen en een kleine baby aangetroffen. “Achter het kinderbed werd 311 gram cannabis aangetroffen. De winkel werd gerechtelijk verzegeld, de uitbater en drie andere verdachten werden gearresteerd. Ook de verontrustende situatie van de baby werd doorgegeven aan de bevoegde diensten”, klinkt het.
Cocaïne
Een ander wijkondersteuningsteam merkte dan weer verdacht gedrag op tussen twee mannen in de omgeving van het Centraal Station. Ze stelden zich verdoken op en wisselden iets uit. “Eén van de twee gaf toe cannabis te hebben gekocht. Op de andere man werd 935 euro cash aangetroffen. Tijdens een huiszoeking werd ook nog eens 120 gram cannabis in beslag genomen”, zo stelt de politie.
Ook het wijkteam van Borgerhout kon een drugsdealer op heterdaad betrappen. Hij had cocaïne en 1.550 euro op zak. De illegale man bleek al gezocht wegens een bevel tot gevangenneming voor… drugshandel.