Boeven vangen met Pokémon Go? De Amerikaanse politie probeert het

sticker,375x360.u3

Boeven vangen door middel van Pokémon Go? Zelfs de politie speelt nu in op de hype. Een politiemedewerker in de Amerikaanse staat Virginia plaatste op Facebook dat de superzeldzame Ditto zich op het politiekantoor in het plaatsje Smithfield zou bevinden.

“Omdat Ditto zo zeldzaam is, kunnen we maar een gelimiteerd aantal mensen toelaten”, zette agent Bryan Miller in de Facebook-post. “Daarom hebben we een lijst met willekeurige burgers opgesteld die van deze mogelijkheid gebruik mogen maken. Als je naam in de lijst hieronder staat, ben je een van de gelukkigen om Ditto te vangen!”

De lijst met namen die de agent daaronder publiceerde, waren mensen met een nog openstaand arrestatiebevel. Het was bedoeld als grapje, vertelde Miller aan de plaatselijke krant The Virginian-Pilot, maar wel een met een serieuze ondertoon. “Misschien levert het bericht toch tips op over de mensen die worden gezocht.”

De politie in New Hampshire haalde twee weken geleden een soortgelijke grap uit. De zeldzame Charizard zou zich toen op een politiekantoor in de stad Manchester bevinden, voortvluchtigen waren uitgenodigd het wezentje te vangen.

De kans is uiteraard klein dat voortvluchtigen zich daadwerkelijk zullen melden, wel heeft de Amerikaanse politie dankzij Pokémon Go al één persoon met een openstaand arrestatiebevel opgepakt. Een man in Detroit fietste langs het politiebureau, dat een ‘gym’ was in het spel: een plek waar je je Pokémons kunt trainen en gevechten kunt aangaan met anderen. De politie herkende de 26-jarige man en arresteerde hem.