‘Clown Tobi’ overleden in gevangenis van Brugge

Kevin L. – beter gekend als Clown Tobi – heeft zichzelf zaterdag van het leven beroofd in zijn cel in de gevangenis van Brugge. Dat bevestigt het parket en schrijft Het Laatste Nieuws. De 32-jarige man zat sinds mei vorig jaar achter de tralies nadat hij zijn ex-vriendin met messteken om het leven bracht en haar kinderen op een zolderkamer gijzelde.

In afwachting van zijn assisenproces verbleef Kevin L. in de gevangenis van Brugge, alwaar hij overging tot de wanhoopsdaad. Het onderzoek naar de moord op zijn ex-vriendin Caroline D. was bijna afgerond. In mei vorig jaar bracht ‘Clown Tobi’ in Oudenburg de 46-jarige vrouw met messteken om het leven. Samen met een kompaan gijzelde hij ook de drie kinderen uit een vorige relatie van Caroline.

Hubert De Meulder@HubertDeMeulder

– Clown Tobi die ex vermoordde, overleden na wanhoopsdaad in Brugse gevangenis https://www.hln.be/in-de-buurt/oudenburg/clown-tobi-die-ex-vermoordde-overleden-na-wanhoopsdaad-in-brugse-gevangenis~ab07e1b3/  via @HLN_BE

Clown Tobi die ex vermoordde, overleden na wanhoopsdaad in Brugse gevangenis

De 32-jarige Kevin L. uit Oudenburg, beter gekend als Clown Tobi, heeft vandaag een wanhoopsdaad gepleegd in zijn cel in de gevangenis van Brugge. Het Brugse parket bevestigt zijn overlijden. De be…

hln.be

Van ‘cliniclown’ tot ‘crimiclown’

De kinderen werden met een pistool bedreigd en gekneveld op een zolderkamer. De vrouw werd eerst met een cocktail van slaappillen verdoofd en vervolgens met messteken brutaal vermoord.  “Nu ben ik geen cliniclown meer, maar een crimiclown”, zou de clown toen gezegd hebben. “Zo ga ik beroemd worden.”

Na het trieste gezinsdrama verwittigde Kevin L. zelf nog de hulpdiensten om de kinderen te bevrijden. Clown Tobi en zijn kompaan Dietwin H. vluchtten achteraf elk via een aparte weg. De arrestatie van de 32-jarige cliniclown was eveneens een huzarenstukje. Hij trok naar Bredene waar hij op het dak van het Nautilusgebouw met een vuurwapen de aandacht begon te trekken.

Na een urenlang durend spel met de politie – waarbij Kevin meerdere malen veinsde om zich over te geven, in de lucht schoot en zelfs een geopende gasfles naar beneden gooide – gaf hij zich uiteindelijk toch over.