Drugsbaron opgepakt die villa van 40 miljoen liet bouwen met gouden badkuip

In Brazilië heeft de politie een Libanese drugsbaron opgepakt. Joseph ‘Sheik’ Nasrallah (53) verdiende miljoenen door vanuit Zuid-Amerika cocaïne te verschepen naar Europa, de VS en Afrika. De drugs werden verstopt in containers of meegegeven met ‘muilezels’ die geld kregen om de drugs op hun lichaam of in hun valiezen mee te smokkelen.

De man met de bijnaam ‘Sheik’ – mensen dachten dat hij in olie handelde – werd vrijdag opgepakt in een flat in Campinas, in de buurt van de havenstad Sao Paulo. Volgens de politie staat hij aan het hoofd van een internationaal opererende drugsbende die cocaïne koopt in buurlanden van Brazilië om te verschepen naar de rest van de wereld.

Sheik was in 2008, na de politieoperatie ‘Kolibra’, al eens veroordeeld voor gelijkaardige feiten. Maar hij was erin geslaagd om uit de gevangenis te ontsnappen. Bij dat onderzoek kwam de politie erop uit dat hij een luxevilla had laten bouwen voor 40 miljoen dollar. Daarin was onder meer een lift die was afgewerkt met marmer, en een gouden badkuip ter waarde van 120.000 dollar.

In totaal werden toen 54 bendeleden opgepakt.