“Graf van Adolf Hitler gevonden in Argentinië”

Argentijnse archeologen zouden op een stuk privégrond in een bos op het graf van Adolf Hitler zijn gestuit. Dat schrijft de Servische krant Kurir.

Het afgelegen terrein, dat zich op zo’n 60 kilometer van de stad San Carlos de Bariloche bevindt, is erg moeilijk te bereiken vanwege de dichte begroeiing en alleen toegankelijk per boot.

Het graf werd gevonden in het bos en was versierd met een swastika en een adelaar, schrijft de krant. Op het graf zou de tekst ‘Hier ligt Adolf Hitler, Führer van het Derde Rijk’ zijn aangebracht.

Mercedes-Benz

Volgens de krant hebben de archeologen een verzoek ingediend bij de Argentijnse autoriteiten om de resten op te graven en vervolgens een DNA-onderzoek te doen.

Het stuk grond zou eigendom zijn geweest van de directeur van Mercedes-Benz, die een fervent aanhanger was van het nazisme.

De Kurir schrijft dat meer dan 60.000 nazi’s na de oorlog naar Argentinië vluchtten. Onder hen was ook Josef Mengele, die ook wel ‘engel des doods’ werd genoemd.

Onderzeeër

Eerder publiceerde de FBI een rapport waaruit bleek dat Adolf Hitler en zijn partner Eva Braun deel uitmaakten van de circa 50 Duitsers die in juli 1945 met een onderzeeër Argentinië bereikten.

De bewering is gebaseerd op vier bevestigde verklaringen van ooggetuigen. De Duitsers zouden per bus zijn opgehaald en naar een veilige plek zijn gebracht.

CIA

De kroongetuigen konden zelfs het huis in de Andes beschrijven waar Hitler en Braun werden ondergebracht.

Het rapport meldde ook dat directeur van de CIA Allen Dulles de Duitsers hielp vluchten naar Argentinië.