Man overgoot eigen zoontje (3) met zuur en moet 16 jaar de cel in

Een taxichauffeur uit het Britse Wolverhampton is tot zestien jaar cel veroordeeld voor een zuuraanval op zijn eigen 3-jarige zoontje. De 40-jarige man lag in de clinch met zijn ex-vrouw en hoopte door de aanval op zijn kind meer voogdij te krijgen. Hij wilde het doen lijken dat de moeder van het kind niet in staat was voor het kind te zorgen. Op camerabeelden is te zien hoe hij het goedje over de jongen heen gooit.

Ook vijf anderen zijn veroordeeld. Zij hielpen de man met de voorbereiding van de zuuraanval. De jongen kreeg het zuur over zich heen tijdens een winkelbezoek in Worcester. Het slachtoffertje hield er ernstige verwondingen aan over op zijn armen en hoofd.

,,Tijdens de aanval was de kleine jongen aan het winkelen met zijn moeder en broer en zus”, zei de aanklager. De moeder van de jongen meldde in een verklaring dat ze het ‘extreem lastig vindt’ om te accepteren dat haar zoon door zijn eigen vader aangevallen is. ,,Ik hoop dat deze uitspraak mensen die zulke monsterlijke acties overwegen de gevolgen gaan overzien. Een gezin is geruïneerd, en een kleine jongen is getekend voor het leven.”

De moeder van het kind vertrok in 2016 bij de dader. Samen hebben ze nog twee kinderen