Politie vat man die gevangenis ontvluchtte

 –Een man die sinds begin dit jaar gezocht werd omdat hij de gevangenis had ontvlucht, zit opnieuw achter de tralies. Een team van de Antwerpse politie herkende hem tijdens anoniem toezicht in Deurne.

Het wijkondersteuningsteam (WOT) van de Unolaan kreeg de man in beeld aan het Sint-Pauluspad. Hij werd meteen gearresteerd en kreeg een lift naar de cel. De man was in het gezelschap van een andere man die vrij was onder voorwaarden. “De man had cannabis op zak en schond zo zijn probatiemaatregelen”, aldus Willem Migom van de Antwerpse politie.

Dealers ingerekend

Dit weekend vatte het WOT ook enkele dealers. In de Tweegezusterslaan greep de politie in na een drugsdeal. De 18-jarige verdachte reed rond op een bromfiets en probeerde zich nog te verzetten. “Hij was in het bezit van 955 euro, drie gsm-toestellen en een kleine hoeveelheid cocaïne”, laat de Antwerpse politie weten. De bromfiets had een gestolen nummerplaat en was niet ingeschreven of verzekerd. De tweewieler werd dan ook in beslag genomen.

Een andere dealer werd gevat in de omgeving van de Ter Rivierenlaan. Twee mannen werden betrapt nadat ze juist cannabis hadden gekocht van een 44-jarige man die dealde vanuit zijn woning. “Daar werd een halve kilo cannabis en 700 euro cash in beslag genomen. De verdachte man werd gearresteerd.