Taiwanese vrouw heeft vier levende bijen in oog

Op de Taiwanese televisie liet dokter Hong zien hoe het oog van He eruit zag

De Thaise He had vier bijen in haar oog.Beeld © 蘋果新聞網

Ze dacht dat er wat vuil in haar oog zat. Maar toen de Taiwanese He naar de dokter ging om haar pijnlijke oog even na te laten kijken, bleek dat er veel meer aan de hand was. Er zaten vier bijen in, en ze leefden nog steeds.

De 28-jarige He was onkruid aan het wieden bij het graf van een familielid toen er een windvlaag overtrok. Ze wreef wat in haar oog en ging er simpelweg vanuit dat er wat aarde in haar linkeroog terecht was gekomen. Geen probleem, dacht ze.

De bijen zaten urenlang in oog

Maar een paar uur later was haar oog nog steeds opgezwollen. Het deed zo veel pijn, dat ze een bezoek bracht aan de spoedeisende hulp.”Ze kon haar ogen niet meer helemaal sluiten”, zei dokter Hong, een professor in de oogheelkunde, tegen de BBC.

“Ik keek met een microscoop in haar oog en zag iets zwarts dat leek op een insectenpoot.”

De bijen in het oog van de vrouw.De bijen in het oog van de vrouw.

“Ik pakte het pootje van het insect beet en trok het heel langzaam uit het oog. Toen zag ik er nog een, en nog een, en nog een. Ze waren nog intact en leefden allemaal.”

‘Deze bijen houden van zweet’

Dokter Hong zegt dat de bijen haar niet wilden aanvallen. “Het ging om zweetbijen. Die vallen mensen niet aan, maar ze houden van vocht en dus ook zweet. Daar komen ze op af.”