Zweden (geen lockdown) heeft laagste sterftecijfer in Europa

zweden

Zweden heeft niet zoals andere Europese landen een draconische coronalockdown ingesteld om te voorkomen dat het volk last zou krijgen van ‘pandemiemoeheid’. Dat heeft de Zweedse gezondheidschef Olivia Wigzell gezegd.

Al aan het begin van de coronapandemie koos Zweden voor groepsimmuniteit. Er werd geen lockdown afgekondigd en bars, restaurants, sportscholen, bedrijven en scholen bleven open. Er kwam ook geen mondkapjesplicht.

Hoewel de mainstream media waarschuwden dat de Zweedse strategie zou leiden tot massale sterfte, zijn er in het land minder dan 6000 coronadoden gemeld en heeft Zweden het laagste sterftecijfer door corona in Europa.

De economie van het Scandinavische land doet het beter dan die van andere Europese landen. Grote delen van de bevolking hebben inmiddels groepsimmuniteit opgebouwd, waardoor de impact van een potentiële ‘tweede golf’ beperkt zal blijven.

Bijna terug naar normaal

In onderstaand filmpje is te zien dat Zweden al bijna terug naar normaal is. Mensen houden nauwelijks afstand van elkaar en vrijwel niemand draagt een mondkapje.

“We hebben niet gekozen voor een complete lockdown, omdat we andere argumenten hadden voor een stelselmatige aanpak,” zei Wigzell tijdens een bijeenkomst in Moskou. “We waren heel bang dat mensen last zouden krijgen van pandemiemoeheid en de maatregelen snel zat zouden zijn. Maar in Zweden volgde vrijwel iedereen de regels.”

De Zweedse zorg is nooit onder druk komen te staan, zelfs niet op het hoogtepunt van de pandemie. Het land staat er nu beter voor dan andere Europese landen, die vrijwel allemaal het desastreuze lockdownbeleid blijven volgen.