Ophef over groep borrelende brandweerlieden in Zeeland: ‘Onacceptabel’

Er is ophef ontstaan over een groep brandweerlieden in Zeeland. Afgelopen vrijdag waren zij met een man of twintig aan het borrelen in Zierikzee. Ben Ham, manager brandweerzorg in de provincie Zeeland, is woest.

,,Ik ben heel boos. Dit is echt onacceptabel”, zegt hij. Op de post Zierikzee had een van hen vrijdag een lintje gekregen. Na afloop stelde de ploegleider voor nog even met elkaar na te borrelen. Omwonenden zagen die bijeenkomst en verwonderden zich er publiekelijk over.

Ham, die het voorval bevestigt, is er nog kwaad en verbaasd over. ,,Dit is tegen alle regels en afspraken in en helemaal niet wat wij willen en moeten uitstralen. Wij moeten het goede voorbeeld geven, helemaal in deze tijd.”

‘Meteen kappen’

Ham heeft al overlegd met de betrokken ploegleider (‘die is vol spijt’) en ook met de burgemeester, en nog is het laatste woord er niet over gezegd. ,,Ik begrijp heus dat er iets te vieren was, maar dat soort dingen moet voorlopig worden uitgesteld en later maar eens ingehaald.”

Het samenzijn werd overigens snel afgebroken toen de leiding er lucht van kreeg. ,,Meteen kappen, hebben we gezegd. En dat deden ze.