Drugsdealer (40) en vier van zijn klanten opgepakt dankzij buurtbewoners

Het spreekwoord ‘beter een goede buur dan een verre vriend’ gaat voor een 40-jarige man uit Rotterdam-Kralingseveer niet op. Na een tip van buurtbewoners kon de politie de notoire drugsdealer aanhouden – en niet alleen hem, ook vier van zijn klanten.

Buurtbewoners van de wijk in het uiterste oosten van de stad klaagden al langer over de duistere praktijken rond de woning van de man. De politie ondernam vrijdagavond actie: in Capelle aan den IJssel pakten agenten kort achter elkaar vier mannen op, in leeftijd variërend van 27 tot 43 jaar. Alle vier, onder wie een inwoner uit Capelle aan den IJssel, zouden die avond inkopen hebben gedaan bij de 40-jarige hoofdverdachte.

Zaklantaarns

Na toestemming van het Openbaar Ministerie vielen agenten de woning van de drugsdealer binnen. Ze rekenden hem in en doorzochten zijn huis, waarbij drugs, een paar duizend euro aan contanten en twee stroomstootwapens in beslag werden genomen. De stroomstootwapens waren niet als zodanig te herkennen: ze zagen eruit als zaklantaarns.