Drugsdealer komt vrij uit gevangenis: paar dagen later zet hij handeltje al voort

 Meteen nadat Yannick O. (29) uit Grobbendonk in september 2018 de gevangenis mocht verlaten, heeft hij zijn drugshandeltje voort gezet. Hij riskeert een nieuwe gevangenisstraf van 18 maanden.

Yannick O. werd vorig jaar veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden voor de verkoop van drugs. Eind september 2018 mocht hij de gevangenis verlaten. Enkele dagen later begon hij via sms al weer xtc-pillen aan te bieden bij potentiële klanten. Begin dit jaar kreeg de politie in het kader van een ander drugsonderzoek weet van die sms-berichten. Op 14 februari 2019 volgde een huiszoeking waarbij cannabis en een paar xtc-pillen werden aangetroffen. “Yannick O. gaf toe dat hij opnieuw cannabis heeft verkocht. Hij vroeg 10 euro per gram en verkocht 100 gram per week. De winst werd meteen opgesoupeerd. Hij verkocht niet alleen aan gebruikers, maar bevoorraadde ook lokale dealers”, zegt de openbare aanklager.

Het parket vraagt een gevangenisstraf van 18 maanden en een verbeurdverklaring van 9.000 euro. Yannick O. hoopt op een voorwaardelijke straf en zegt bereid te zijn om van de drugs af te kicken. “Ik heb mijn handel nog even voort gezet toen ik uit de gevangenis kwam. Maar op het moment dat ik werd gearresteerd, was ik er al mee gestopt. Ik heb mijn lesje nu wel geleerd.”

Vonnis op 13 mei.