Geheime operatie: arrestaties, cocaïne en half miljoen euro

Geplaatst opmaandag 6 juli 2020 – 6:00

In een woning in Maastricht heeft de politie een half miljoen euro in contanten en 24 kilo cocaïne gevonden. De vondst is het resultaat van een maandenlange geheime operatie.

Dat blijkt uit onderzoek van L1. Eerder maakte de politie al bekend dat er twee mannen gearresteerd zijn.

Big Brother
Het duo werd op 13 juni gearresteerd. Maandenlang hield de landelijke politie iedere stap van het tweetal in de gaten. Hun telefoons werden getapt, er werden peilbakens onder hun auto’s geplaatst en beide verdachten werden via surveillance in de gaten gehouden.

 

Grotere jongens
Dat niet de Limburgse politie, maar de Landelijke Eenheid leidend was tijdens dit onderzoek, heeft alles te maken met het grotere plaatje. De twee Maastrichtse verdachten zijn immers in beeld gekomen tijdens een groot landelijk onderzoek naar georganiseerde misdaad. Ze hebben mogelijk banden met drugscriminelen in het westen.

Deal met justitie
Overigens is één van de Maastrichtse mannen alweer op vrije voeten gesteld. “Bij hem werd zo’n 30.000 euro aangetroffen”, laat een woordvoerster van het Landelijk Parket weten. De 33-jarige verdachte had geen legale verklaring voor dat geld. Hij maakte een deal met justitie. “Afstand van het geld en bij hem aangetroffen telefoons, plus het betalen van een boete.”

Kilo’s coke
De 30-jarige man in wiens woning 24 kilo cocaïne, ongeveer een half miljoen euro en een vuurwapen werd gevonden, moet nog zeker drie maanden in voorarrest doorbrengen. Dat bevestigt de rechtbank in Rotterdam tegenover L1. Bij die rechtbank moet hij op 23 september voor het eerst voorkomen.

Zijn advocate Gita Biesmans wenst niet op dit verhaal te reageren.