Inbreker uit Eindhoven wil van de cocaïne af

DEN BOSCH – Alle inbraken waren inderdaad door hem gepleegd, een Eindhovense verdachte had geen moeite met bekennen. Hij wil nu schoon schip maken. Van de coke af dus.

 

Bij een kapper in Helmond had hij dit jaar een laptop meegenomen, bij een outdoor-zaak in Eindhoven een kassa-la en zo waren er nog drie inbraken en pogingen daartoe. ,,Kunt u ze nog wel allemaal uit elkaar houden?”, vroeg de rechtbankvoorzitter maandag in Den Bosch aan Stefano L. (37) uit Eindhoven. Zijn antwoord. ,,Niet allemaal.”

Verslavingszorg

Tot zijn 31ste was het goed gegaan in het leven van L., constateerde officier van justitie Mart de Bruijn. Door een relatiecrisis ging het daarna mis. L. pleegde zoveel inbraken, dat hij sowieso nog twee jaar moet zitten. Daar komen dan de zaken nog bij die maandag werden behandeld en binnenkort staat L. opnieuw een rechtszaak te wachten voor inbraken die justitie nog niet helemaal rond had. L. wil intussen meewerken aan alle mogelijke hulp en heeft al heel wat trajecten geprobeerd. Verslavingszorg, begeleid wonen, het Ritahuis in Eindhoven en nog meer. Ook daarover had de rechtbankvoorzitter een opmerking: ,,Er is veel misgelopen hé?” L. gaf weer grif toe en kreeg het te kwaad. ,,Gaat het een beetje”, vroeg de voorzitter. ,,Nee, eigenlijk niet.”

Kinderen

Een strak traject met hulp moet er nu komen, met nadruk op afkicken van de coke, opperde de voorzitter. L. ziet dat wel zitten. Hij wil zijn leven beteren voor zijn kinderen. Officier De Bruijn eiste vijftien maanden cel, zonder voorwaarden in de sfeer van hulpverlening. Die kunnen volgens de officier wel vastgesteld worden op het moment dat L. eventueel vervroegd voorwaardelijk vrijkomt.