Man gearresteerd die vervuilde drugs verkocht aan rapper Mac Miller’

De DEA (Drug Enforcement Administration) heeft volgens Fox News

 woensdagochtend een man gearresteerd, die mogelijk vervuilde drugs heeft verkocht aan de door een overdosis overleden rapper Mac Miller.

De 23-jarige man zou met opzet drugs aan Miller hebben verkocht die – zonder dat de rapper dit wist – fentanyl bevat, de stof die in combinatie met cocaïne en alcohol uiteindelijk tot zijn overlijden leidde.

Er zou fentanyl zijn toegevoegd aan onder meer de sterke pijnstiller oxycodon. Volgens de aanklacht vond de verkoop van de drugs twee dagen plaats voor het overlijden van de rapper.

De dealer, genaamd Cameron James Pettit, zou kort na Millers overlijden een berichtje hebben gestuurd aan een vriend waarin hij schreef: “De kans is groot dat ik doodga in de cel”.

Pettit moet woensdagmiddag (plaatselijke tijd) voorkomen in de rechtbank van Los Angeles.

Rapper had al langer problemen met drank en drugs

Miller, die 26 jaar oud is geworden, werd op 7 september 2018 gevonden in zijn huis in San Fernando Valley in Californië. Op dat moment was hij al overleden.

De rapper had al langere tijd problemen met drank en drugs. De problemen zouden erger zijn geworden nadat hij zijn relatie met zangeres Ariana Grande in mei zag stranden. Zo vernielde de rapper zijn auto toen hij met het voertuig tegen een verkeerspaal botste. Hij vluchtte, maar werd vervolgens thuis aangehouden en bleek twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed te hebben.

Grande deelde kort na het ongeluk een bericht waarin ze liet weten zich zorgen te maken om haar ex. Het stel was twee jaar samen. Millers drank- en drugsgebruik waren volgens Grande een reden voor het beëindigen van de relatie.