Onderzoek leidt naar drugs, versnijdingsmiddelen, groot geldbedrag, wapens en 5 aanhoudingen Rotterdam

Onderzoek leidt naar drugs, versnijdingsmiddelen, groot geldbedrag, wapens en 5 aanhoudingen Rotterdam

Rotterdam – Politieonderzoek leidde afgelopen week naar de vondst van onder meer 3 kilo drugs, bijna 1,5 kilo versnijdingsmiddel, 100.000 euro, een vuurwapen en een luchtdrukwapen. Een onderzoeksteam uit Rotterdam hield drie mannen en twee vrouwen aan. Het onderzoek maakt onderdeel uit van de gezamenlijke aanpak van politie, openbaar ministerie, gemeente Rotterdam en belastingdienst om drugshandel en de hieraan gelieerde criminaliteit terug te dringen.

pb-29-07-2016a geld onderzoek inbeslaggenomen

Uit een lopend onderzoek kwam informatie naar voren dat bij een café aan de Groene Hilledijk in Rotterdam sprake zou zijn van handel in verdovende middelen. Deze informatie leidde ertoe dat afgelopen dinsdag 26 juli het Arrestatieteam een inval deed in het pand. In het café vonden leden van het onderzoeksteam bijna anderhalve kilo versnijdingsmiddelen die in het plafond verstopt zaten.

Arrestaties
Een 34-jarige man die in het café aanwezig was probeerde tijdens de instap te vluchten. Agenten gingen direct achter de man aan. Toen die niet luisterde naar de aanwijzingen van de agenten, werd een waarschuwingsschot gelost. Hierop gaf de man zich alsnog over. Op een parkeerplaats in de omgeving kon hij worden ingerekend. Tijdens het fouilleren troffen de politiemannen zo’n 500 euro aan contanten aan. Dit is in beslag genomen.
Een 28-jarige man uit Barendrecht die in het café zat, mocht ook mee naar het bureau. Hij was in het bezit van een kleine hoeveelheid harddrugs. Agenten hielden ook een 25-jarige vrouw uit Berkel en Rodenrijs aan die in het café aan het werk was. In haar auto vonden politiemensen een gebruikershoeveelheid harddrugs.

Nog drie instappen
Tegelijkertijd deden agenten twee invallen in woningen in de wijk Feijenoord. In de ene woning werd een vuurwapen met een aantal patronen en een luchtdrukwapen gevonden. Ook vonden ze er drie kilo harddrugs en ruim 3000 euro aan contanten. Alle goederen zijn in beslag genomen. Een 28 jarige vrouw uit Rotterdam die in de woning aanwezig was, is ook aangehouden. In de andere woning vond het onderzoeksteam ruim 95.000 euro cash en nog een kleine hoeveelheid harddrugs.

Een zoeking in een bedrijfspand aan de Boelewerf in Ridderkerk maakte ook onderdeel uit van de totale actie. Agenten troffen daar een LPG tank aan die geprepareerd was om drugs of geld in te verstoppen.
Tot slot hielden agenten op het Zandvlietplein een 35 jarige man uit Rotterdam aan die eveneens met de handel vanuit het café in verband gebracht kon worden.

Aanpak
Het onderzoek in Rotterdam Zuid maakt onderdeel uit van een gezamenlijke ondermijningsaanpak van politie, openbaar ministerie, gemeente Rotterdam en belastingdienst. Ondermijning treedt op waar boven- en onderwereld vermengd raken. Met bestuurlijke en private partners wordt de veelal onzichtbare ondermijning zichtbaar gemaakt en aangepakt. Daaronder valt ook de aanpak van drugscriminaliteit.
In een paar wijken in Rotterdam Zuid is de lokale drugshandel (tussenhandel) een belangrijke bron van meerdere vormen van criminaliteit, wat gevolgen heeft voor het veiligheidsgevoel van Rotterdammers / omwonenden. Als politie en partners pakken we de drugshandel en hieraan gelieerde criminaliteit dan ook met prioriteit op.