Politie vindt 55.000 euro en kilo’s harddrugs bij arrestatie in Breda: ‘Hier een allegaartje aan mensen’

BREDA – De flinke politieactie vrijdagavond in Breda heeft 55.000 euro en kilo’s aan harddrugs opgeleverd. De politie had daarbij waarschuwingsschoten gelost. Een arrestatieteam viel een woning aan de Middellaan in Breda binnen en eerder werd een auto op de A58 tot stilstand gebracht.
Anita Vliegenberg en Geert Nijland

In een verborgen ruimte van de auto vond de politie een tas met geld, ongeveer 15.000 euro, en een tas met ongeveer vijf kilo MDMA. In de woning werd nog veel meer gevonden. In totaal zijn drie mannen aangehouden.

 

Het arrestatieteam was rond 20.00 uur opgetrommeld voor een inval in de woning aan de Middellaan. Net op dat moment kwamen enkele personen met tassen naar buiten lopen. Bij het zien van de politie gingen ze er vandoor. Na een waarschuwingsschot kon de politie twee mannen aanhouden.

In de tassen van de mannen werd 40.000 euro contant geld en de volgende verdovende middelen aangetroffen: 0,5 kg cocaïne, 10 kg XTC, 2 kg 4c-b een psychedelische drug, enkele vellen LSD, 4 kg MDMA en 0,5 kg chrystal meth. De politie heeft de woning doorzocht. Daarbij is een verborgen ruimte aangetroffen. Deze was leeg.
Lees verder onder de foto.

Crypto-telefoon in auto
De auto op de A58 kreeg vrijdag rond 17.45 uur een volgteken, omdat de auto eerder was opgevallen bij een verdachte situatie. In de auto zagen agenten een crypto-telefoon liggen. Deze telefoons worden meestal gebruikt voor criminele doeleinden.

De drie verdachten komen uit Breda en zijn 25 en 27 jaar oud. Bij de aanhouding van twee van hen op de Middellaan in Breda loste de politie een waarschuwingsschot. De 25-jarige bestuurder uit Breda is aangehouden en de auto, het geld en de drugs zijn in beslag genomen.
Allegaartje aan mensen
Omwonenden kunnen niet zeggen wie er wonen in de betreffende woning. ,,Het is hier een allegaartje aan mensen’’, zegt een bewoner van een koopflat aan de Nijverheidssingel. ,,Het zijn starterswoningen en huurwoningen door elkaar. Het is soms een komen en gaan van mensen.”

Geld bij aanhouding in Breda © Politie
In de loop van de avond keert de rust terug in de wijk. Mensen gaan huiswaarts. ,,Ik ga weg. Er is toch niets te zien’’, zegt een vrouw een beetje teleurgesteld.