Politie vindt cocaïne, XTC en MDMA op Schaijkse camping

SCHAIJK – De politie is vrijdag 5 april bij twee chalets op camping De Maashorst in Schaijk binnengevallen. Bij één van de doorzoekingen werden twee vuurwapens, een grote hoeveelheid cocaïne, contant geld en vuurwerk aangetroffen. De bewoonster is op heterdaad aangehouden. In het andere chalet vonden ze ongeveer 5.000 XTC-pillen, 1.200 gram MDMA en delen van een politie-uniform. De invallen waren onderdeel van het onderzoek naar de ramkraak bij Primera Heesch op maandag 1 april.

Bij de ramkraak in Heesch werden tientallen sigarendoosjes weggenomen. Enkele uren na de inbraak werden drie verdachten aangehouden. De buit werd in de woning aangetroffen. De drie verdachten moesten zich donderdag 4 april verantwoorden bij de rechter-commissaris. Hij bepaalde dat ze veertien dagen langer vast blijven zitten.

Hetzelfde onderzoek bracht de politie vlak voor het weekend dus naar camping De Maashorst in Schaijk. Het onderzoek is nog in volle gang waarbij er onder meer gekeken wordt gedaan naar een woninginbraak, diefstal van een BMW en heling van fietsen.