Tilburgse pillenboeven moeten brommen vanwege bezit 35.000 xtc-pillen

 

 

BREDA/TILBURG – Twee Tilburgers van 28 en 30 jaar oud hebben vrijdag van de rechtbank in Breda gevangenisstraffen en een werkstraf gekregen. De twee werden in januari opgepakt nadat er in totaal 35.000 xtc-pillen in hun woningen werden aangetroffen.

De hoogste straf ging naar degene die ook daadwerkelijk werd veroordeeld voor het bezit en de handel van de pillen. Hij kreeg een gevangenisstraf van vier jaar, zoals justitie ook had geëist.

31.000 pillen
De ander zou alleen de pillen van de eerste in bewaring hebben gehad. Dat ging echter wel om het grootste deel van de pillen, ruim 31.000 met een straatwaarde van ongeveer een ton. Hij kreeg vijftien maanden cel, waarvan twaalf voorwaardelijk, en een taakstraf van 240 uur. De drie maanden cel zat hij al uit.

Drugsonderzoek
De twee werden gepakt nadat de Belgische politie ze op het spoor kwam in een drugsonderzoek aldaar. De Nederlandse politie is hen daarom gaan afluisteren. Behalve afspraken met klanten, werden er ook berichten gevonden over de productie van xtc. Dat ook daadwerkelijk geproduceerd werd, is nooit bewezen.