Van drugssmokkel verdachte medewerkster OM weer op vrije voeten

Een 53-jarige medewerkster van het Openbaar Ministerie in Den Haag die sinds 18 juni vastzit in Duitsland op verdenking van drugssmokkel, is weer vrij. Ze blijft voorlopig verdachte, maar mag wel terugkeren naar Nederland.

 

De vrouw mag de cel uit, maar aan de slag bij het OM mag zij voorlopig nog niet. Zolang ze verdachte is, krijgt zij geen toegang tot systemen van haar werkgever en mag ze geen contact hebben met collega’s.

De drugs werden afgelopen maand aangetroffen in de auto van de vrouw. De politie vond de drugs tijdens een controle op de A61 waarbij willekeurig gekozen auto’s langs de kant werden gezet. Op een parkeerplaats werden de auto’s gecontroleerd. De auto van de vrouw bleek speciaal geprepareerd om drugs mee te smokkelen. Uiteindelijk vond de politie twee kilo cocaïne, zes kilo amfetamine en 10.000 xtc-pillen.

Ook de dochter en de schoonzoon van de vrouw zaten in de auto en werden aangehouden, aldus de Duitse justitie. Of zij ook weer vrij zijn, is onduidelijk. Het OM in Den Haag wil hier geen uitspraken over doen, omdat het geen werknemers van eigen instantie betreft.