Waylon bekent vroeger drugs te hebben vervoerd

Waylon heeft het nu misschien dan goed voor elkaar, rond zijn twintigste stonden de zaken er wel anders voor. Over hoe hij toen geld bij elkaar sprokkelde om zichzelf van drugs te voorzien, doet de zanger in Sterren op het Doek dinsdagavond een pikante onthulling. „Je wordt heel creatief als je iets heel graag wil”, legt Waylon uit in het programma.

Willem Bijkerk, zoals de artiest eigenlijk heet, kwam naar eigen zeggen in een moeilijke periode terecht. Zo moest hij vertrekken uit het ouderlijk huis, kreeg hij met zijn toenmalige vriendin een zoon, maar had hij geen cent te makken.

Aan presentator Özcan Akyol biecht Waylon op dat hij op zijn 24e naar de drugs greep. Op de vraag van Özcan hoe hij dan aan geld kwam om dat te kunnen kopen, antwoordt Waylon: „Ik had een goede vriend die handelde in het goedje en daar deed ik dan af en toe wel eens een klusje voor. Zo leer je die wereld ook kennen.’’ Hij hoefde niet de straten af te struinen, want zo legt hij uit: „Ik was wel een veilige dealer. Hij had gewoon plekken waar af en toe eens een ‘badge’ naar toe moest. En dan ging ik dan doen. Dat was dan een kroegeigenaar, bij wie je naast een biertje ook wat anders kon bestellen.’’

Toch wil Waylon zichzelf niet als drugsdealer bestempelen. „Ik zou dat niet zo willen noemen, want dan wordt dat gelijk weer de kop van het artikel. Die kop zou moeten zijn dat ik een jongen was die er alles aan heeft gedaan om te bereiken wat hij graag wilde. Als dit een onderdeel daarvan was, was dat een onderdeel ervan. Soms moet je stront vreten om te proeven hoe lekker het andere allemaal is. En nu zijn drie schilders mij aan het tekenen”, aldus Waylon.