DI-RECT naar Scheveningse Pier voor online show in openlucht

Het verzorgen van online shows nu concerten geven lastig is vanwege de coronamaatregelen bevalt DI-RECT goed. Zo goed, dat de mannen hebben besloten na hun show vanuit de Koninklijke Schouwburg in Den Haag nog een online concert te gaan verzorgen. Op zaterdag 4 juli speelt DI-RECT in de open lucht, op De Pier in Scheveningen. Dat maakt de band vandaag bekend.

,,We hebben zoveel goede reacties gekregen dat we het nog eens gaan doen”, zegt zanger Marcel Veenendaal. DI-RECT verzorgde gisteravond een optreden zonder publiek vanuit de Koninklijke Schouwburg. Meer dan 7500 bezoekers legden minimaal 1 euro neer om de show vanuit huis te mogen volgen. ,,Het was heel bijzonder om weer op het podium te staan als band met de gedachte dat duizenden mensen tegelijkertijd het concert thuis beleefden in hun woonkamer of dakterras.”

Het concert vanaf de Scheveningse Pier wordt heel anders dan de show van zaterdagavond. ,,Deze zomer missen we de festivals heel erg”, legt Marcel uit. ,,Daarom leek het ons tof om een online show te doen op een mooie buitenlocatie. Die hebben we gevonden in de Pier van Scheveningen. Het wordt dan ook een totaal andere set dan die we gisteren in het theater speelden, het zal meer een show worden op De Pier die we op de festivals zouden doen.”

Ook voor het concert op 4 juli geldt dat kijkers zelf bepalen wat ze betalen voor een kaart. Tickets zijn via het ‘pay what you want’-principe te verkrijgen via de site van de band. De minimale prijs is 1 euro. DI-RECT telt al af. ,,We hebben er heel veel zin in en gaan er een waanzinnige show in een prachtige live-setting van maken vanaf het Scheveningse water, de lucht en om ons heen.”