Ook Duindorp vraagt vergunning voor vreugdevuur

Na Scheveningen gaat ook Duindorp een vergunning aanvragen om tijdens komende jaarwisseling weer een vreugdevuur te organiseren. De bouwers hebben dat vandaag via Facebook kenbaar gemaakt.

De bouwers uit Duindorp stellen dat de aanbevelingen uit het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid, na de vonkenregen van begin dit jaar in Scheveningen, er niet om liegen. ‘De aanbevelingen hebben ervoor gezorgd dat we diverse vergunningen moeten aanvragen om dit feest door te laten gaan en tevens ons moeten houden aan diverse maximale afmetingen.’

Zij noemen dat een harde klap. ‘Want na een jarenlange organisatie waarbij helemaal niets fout is gegaan, moeten wij nu de kans aangrijpen om in een vrij korte periode te gaan schakelen naar het aanvragen van vergunningen. En dan nog is het niet zeker dat we die krijgen.’

Omdat de gemeenteraad zich er in november nog over gaat uitspreken, kan de gemeente pas in december groen licht geven voor een vergunning.

De bouwers uit Duindorp doen via Facebook ook een oproep aan sponsors, omdat extra geld nodig is voor vervoer, veiligheidsmaatregelen en mogelijk meer activiteiten voor de jeugd.

De aanvraag van de Duindorpers voor een vergunning is ook binnen bij de gemeente. Het gaat volgens de gemeente om een concept-aanvraag.

De vuurstapels mogen dit keer niet hoger zijn dan tien bij tien meter