Betogers beplakken Haagse rechtbank met bananen

De demonstranten op het Malieveld lieten zich vanmiddag luidkeels horen. Maar daarnaast voerden andere betogers zwijgzaam actie bij het Paleis van Justitie aan de Prins Clauslaan. Bij het bord bij de ingang van de Haagse rechtbank, hebben actievoerders tientallen bananen neergelegd om hun onvrede te uiten.

Scanderen doen ze niet. De protestleuzen van demonstranten bij de rechtbank zijn helder opgetekend en voorzien van beeldend materiaal: fruit dus. ‘28 juni Dag van de Bananenrepubliek Nederland’, valt op een opgeplakt velletje papier te lezen. Een elftal flinke bananen is met een stukje ducttape op de sierletters van het Paleis van Justitie geplakt. Daarnaast zijn ingekleurde hartjes bevestigd met de tekst ‘We gaan normaal doen. Rutte je bent ontslagen’.

Het heeft wat weg van een bloemenzee bij een monument. Aan sommige trossen bananen zijn wenskaarten geknoopt met emotionele boodschappen. ‘Is er nog wel menselijkheid en menselijke warmte? Knuffelen is normaal een recht. Grondrecht’, staat er op een van de kaarten.

Met ducttape zijn ook velletjes papier met protestleuzen op het bord bij de Haagse rechtbank geplakt.

Met ducttape zijn ook velletjes papier met protestleuzen op het bord bij de Haagse rechtbank geplakt. © Regio15