Haagse dj Outsiders eert horeca in nummer 1-hit, maar is kritisch: ‘Coronabeleid is kwalijk en onvergeeflijk’

 een ode aan de horeca belandde de Haagse hardstyle-dj Outsiders – synoniem voor Cem Araci – met levensliedzanger Django Wagner op de eerste plek van meest gedownloade nummers van Nederland. Als eigenaar van vier horecagelegenheden is hij blij dat die weer gedeeltelijk zijn geopend.
Michiel van Gruijthuijsen

Wat wil je met het nummer ‘We komen terug’ zeggen?
,,Het is gemaakt voor de mensen die de kroegen en festivals missen. Dat de release samenvalt met de heropening van de horeca is mooi toeval. Ik heb al veel andere muziek af, maar dat bewaar ik voor festivals. Het is zonde om die nu uit te brengen. Met ‘1 Team’ maakte ik al een nummer om de zorg te ondersteunen. Toen wisten we nog weinig van het coronavirus en stond ik achter het regeringsbeleid. Dat is nu wel anders.”

 

Django Wagner en Outsiders scoren nummer 1-hit met hardstyle-lied over horeca-opening
Lees meer
Heb je daarom dit nummer geproduceerd?

,,Ik wil ermee laten zien dat we terugkomen, harder dan ooit. We laten ons niet gekmaken. Ik spreek mij hard uit tegen dit beleid. Elke branche is deels open en heeft perspectief, terwijl wij geen enkele steun krijgen en nergens naar kunnen uitkijken. Het blijkt dat het virus buiten minder besmettelijk is. Die onderzoeken worden genegeerd en dat vind ik kwalijk en onvergeeflijk.”
Succesvolle artiesten zwemmen toch in het geld?
,,Niet alleen de artiesten hebben het zwaar. Wat denk je van de stagebouwers en de toiletjuffrouw op een festival? Ik heb de afgelopen jaren goed verdiend, maar heel veel artiesten ondernemen ook naast hun muziek. Ik heb al mijn vermogen in vier horecazaken gestoken. Het is nu superraar ondernemen, maar ik ben blij dat we iets kunnen doen, anders zou ik doodbloeden. Ik was heel negatief, maar ik heb dat omgedraaid in strijdbaarheid.”
Dat heb je nodig, nu je deze zomer (nog) zonder optredens zit?
,,Mijn zomertour, waarin ik normaal gesproken elke dag in een ander land ben, kan ik wel vergeten. Het is ook nog onzeker of ik mijn club Albufissa in Portugal kan openen. Ik ben afhankelijk van jongeren en het is de vraag of die mogen komen.”