Krikke waarschuwt voor trekken snelle conclusies

Burgemeester Pauline Krikke noemt de vondst van een handgranaat bij het supportershome van ADO Den Haag “Complete waanzin en onacceptabel.”

Bij het supportershome van ADO Den Haag werd dinsdagochtend een handgranaat gevonden. Het explosief hing aan de deur van het supportershome op het Forepark. De training van het ADO-elftal die in het stadion bezig was, werd vanwege de vondst direct gestaakt. Burgemeester Krikke is woest over de actie. “Ik snap heel goed dat de club hier erg van geschrokken is. Hopelijk wordt snel duidelijk wie hier achter zit, zodat de daders kunnen worden aangepakt.”

Drie rode kruizen
Op foto’s van het incident is te zien dat op de gevel van het supportershome drie rode kruizen zijn gespoten. Dat zou een verwijzing kunnen zijn naar Amsterdam. Daar werd in februari een standbeeld beklad met gele en groene verf, vermoedelijk door ADO-supporters. Het ging om De Dokwerker, een beeld dat herinnert aan de februaristaking in de Tweede Wereldoorlog.

Te vroeg
Volgens burgemeester Krikke is het nog te vroeg om te speculeren. “Ik begrijp dat er gezien de specifieke bekladding bij de handgranaat meteen allerlei vermoedens bestaan over wie er achter deze grove misdraging zit, maar het is echt veel te vroeg om daar uitspraken over te doen. Laten we het politieonderzoek alle ruimte geven.