ME omsingelt actievoerders op Malieveld na rellen in centrum, ruim 100 aanhoudingen

Een onverwachte massale demonstratie tegen de coronamaatregelen op het Malieveld in Den Haag is vanmiddag uitgelopen op ongeregeldheden in het centrum van de stad. Relschoppers zochten bij het centraal station de confrontatie met de politie en gooiden onder meer met vuurwerk. De Mobiele Eenheid voerde met paarden charges uit en zette waterkanonnen in om de relschoppers uit het centrum te verdrijven. De meesten van hen droegen geen mondkapjes en hielden geen anderhalve meter afstand.
Sebastiaan Quekel

Rond 16.15 uur omsingelde de ME de mensen die nog aanwezig waren op het Malieveld. Vanaf de zijkanten van het terrein sloot de politie de daar nog steeds vele aanwezige demonstranten in. De ME werd ingezet om ze ,,nogmaals duidelijke te vorderen dat ze weg moeten gaan”, aldus de politie.
Alle mensen die zich in de kring van agenten bevinden, worden aangehouden, meldt AD-verslaggever Jorina Haspels. Het gaan om meer dan honderd demonstranten. Eerder op de middag zijn vijf personen aangehouden bij Den Haag CS wegens het gooien van stenen, meldt de politie.