Oude dieselauto’s en vervuilende brommers komen Den Haag straks niet meer in

Zwaar vervuilende dieselauto’s mogen vanaf 2021 het centrum van Den Haag niet meer in. Tweetakt brommers en -snorfietsen zijn straks verboden in de gehele stad. Wel wordt tien weekenden per jaar een uitzondering gemaakt, bijvoorbeeld voor oldtimers tijdens de Kauwe Klauwentour.

 

Den Haag kent nu nog alleen een milieuzone voor vrachtverkeer in zeer vervuilende dieselvoertuigen. Vanaf 2021 wil de gemeente ook personen- en bestelvoertuigen op diesel weren uit het centrum. Het gaat dan om voertuigen tot euroklasse 3: auto’s van ongeveer zestien jaar en ouder. Voor lpg-, elektrische en benzineauto’s geldt deze milieuzone niet.

In Den Haag zijn 15.000 dieselauto’s geregistreerd, waarvan er 3700 vervuilend zijn. Ook zijn er 3400 vervuilende bestelbusjes. In het Haagse centrum gaat het om 750 vervuilende voertuigen die er straks dus niet meer in mogen. De gemeente gaat nog in gesprek met bewoners en belanghebbenden over de precieze omvang van deze milieuzone en over eventuele extra maatregelen.

Vieze lucht is ongezond

Liesbeth van Tongeren, wethouder

De ban op zeer vervuilende dieselauto’s is een van de maatregelen die wethouder Liesbeth van Tongeren (duurzaamheid) zojuist namens het stadsbestuur presenteerde in het actieplan Aanpak Schoon Vervoer. ,,Vieze lucht is ongezond”, zegt ze. ,,De belangrijkste veroorzaker van luchtvervuiling in Den Haag is het verkeer, vooral oude dieselauto’s en oude vieze brommers.”

Brommers

En dus gaat vanaf 1 december 2020 ook de meest vervuilende tweetakt brom- en snorfiets, waaronder de Puch, Tomos en Zündapp, in de ban. Brommers die in de periode vóór 2011 geregistreerd zijn, mogen niet meer in Den Haag rijden. Het gaat hier om de hele stad, en niet zoals in het geval van de dieselauto’s, alleen om het centrum. Dat plan was er al, maar nu is de kogel definitief door de kerk.

De wethouder beweegt echter wel een beetje mee met liefhebbers van de oude brommers in Den Haag. ,,Ik heb gesprekken gevoerd met verschillende clubs en organisaties”, vertelt ze. ,,Daar is uitgekomen dat oldtimers straks tien weekenden per jaar in Den Haag de weg op mogen, tijdens speciale evenementen en tours bijvoorbeeld. Op die manier kunnen Hagenaars blijven genieten van tradities zoals de Kouwe Klauwentour.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

De laatste Kauwe Klauwe tocht in Den HaagOlga Kat van de organisatie op haar Puch op het Plein.(Den Haag 24-01-19) Foto:Frank Jansen

De laatste Kauwe Klauwe tocht in Den HaagOlga Kat van de organisatie op haar Puch op het Plein.(Den Haag 24-01-19) Foto:Frank Jansen © Frank Jansen

Bewoners die om medische redenen hun oude tweetakt nodig hebben, kunnen bovendien een ontheffing krijgen. ,,Wie ziek is en afhankelijk is van zijn of haar brommer, bijvoorbeeld bij het boodschappen doen of bezoeken van familie, willen we tegemoet komen”, aldus de wethouder.

Vervuilend

In totaal staan in Den Haag 18.500 oude brommers geregistreerd. Niet al die voertuigen moeten straks stil blijven staan. ,,Een deel van dit aantal brommers en snorfietsen is viertakt”, legt Van Tongeren uit. ,,Die mogen wel de milieuzone in. De eigenaar kan dit bij de dealer laten checken.”

In de Aanpak Schoon Vervoer richt het stadsbestuur zich niet alleen op personenauto’s, bestelauto’s en brommers, maar ook op onder meer taxi’s, vrachtauto’s en openbaar vervoer. ,,De gemeente Den Haag wil concrete stappen zetten richting een emissieloos vervoer in de stad in 2030. Met de verwachte groei van de stad van zo’n 100.000 inwoners in de periode tot 2040 neemt ook het aantal voertuigen toe. Dit brengt de vraag met zich mee hoe we de stad leefbaar en gezond kunnen houden voor inwoners en bezoekers”, aldus Van Tongeren.