Politie rolt in Haagse wijk Mariahoeve liefst vijf hennepkwekerijen op, bijna 2000 planten vernietigd

Aan het Isabellaland in Den Haag zijn door de politie 1000 hennepplanten verwijderd.

Aan het Isabellaland in Den Haag zijn door de politie 1000 hennepplanten verwijderd. © Politie Den Haag

Het Hennepteam van de Haagse politie heeft opnieuw een kwekerij in de Haagse wijk Mariahoeve opgerold. In een voormalig Indonesisch restaurant, dat wordt verbouwd tot een hamburgerrestaurant, werden maar liefst 1000 planten aangetroffen.

In het pand wordt ‘binnenkort’ Shakespeare Steak & Spareribs geopend, zo vermeldt een flyer dat op een van de ramen is geplakt. In het pand was voorheen Indonesische specialiteiten restaurant Senayan gevestigd.

n de afgelopen drie maanden liefst vijf hennepkwekerijen in Mariahoeve opgerold. Naast de 1000 planten werden er ook planten aan het Hendrinaland (250 en 200 stuks) verwijderd. Bij die eerste inval werd ook een verdachte aangehouden. Bij de grootste van die twee kwekerijen was er volgens de politie vanwege het aftappen van stroom sprake van een ‘zeer gevaarlijke situatie’, omdat de zekeringen ‘warm aanvoelden’ en ‘elk moment konden doorklappen’.

Ontploffingsgevaar

Ook aan de Tarwekamp (161) en aan de Jadehorst (300) werden al planten verwijderd. Op die laatste locatie was er met de stroomvoorziening geknutseld, waardoor er ontploffingsgevaar dreigde. Om een explosie te voorkomen, werden bij de ontruiming het gas en de stroom afgesloten. Met de vangst van 1000 planten komt de vangst in drie maanden tijd in Mariahoeve uit op bijna 2000 planten.