Politie vindt twee miljoen bij arrestatie

De politie heeft opnieuw een man gearresteerd in de zaak om de zogenoemde ‘spookwoningen’ in Ypenburg. Bij die arrestatie vond de politie opnieuw een fikse hoeveelheid geld: twee miljoen euro.

 

In maart dit jaar viel de politie in Ypenburg de zogenoemde spookwoningen binnen en werden de hoofdverdachten gearresteerd. ZIj zouden woningen regelen voor criminelen. Onder hen politieman Donovan A. Zij ontvingen, volgens het OM, veel geld voor de verhuur van de anonieme flats waar de ‘huurders’ via de garage ongezien de flat in en uitgaan. In een van de appartementen vond de politie in een bed zes miljoen euro verstopt.

Op de pakketten geld, zo bleek gisteren bij een tussentijdse zitting, zat het dna van de recent gearresteerde man. Hij is een telg uit een voor de politie bekende familie, met roots in Marokko.

Bij zijn aanhouding vond de politie nog eens twee miljoen euro. Het lag in de woning van zijn schoonmoeder in Leidschendam.

Zij is weer vrij, maar zal zich nog wel moeten verantwoorden waarom het geld in haar huis lag. De schoonzoon zit nog wel vast.