Psychiatrische opvang komen in actie tegen sluiting dagopvang

Psychiatrische patiënten zijn in opstand gekomen tegen de mogelijke sluiting van dagopvang de Rozenbottel. Dat schrijft het AD.

imagesDe patiënten kregen recent te horen dat het voortbestaan van de dagopvang op het Parnassiaterrein in de Vruchtenbuurt onzeker is. Onder aanvoering van vaste bezoekster Jet Zonnenberg zijn er al ruim honderd handtekeningen ingezameld. “Een stukje van mijn leven is straks weg. Ik kom hier elke dag”, vertelt Zonnenberg.

Parnassia bevestigt tegenover het AD dat er plannen zijn om het gebouw te slopen, maar “die zijn nog niet concreet”, aldus een woordvoerder. “Bij Parnassia Groep zijn we bezig om plannen te maken om vooral verouderde en inefficiënte gebouwen leeg te maken en dan te slopen.” Wat er met de Rozenbottel gaat gebeuren is nog niet zeker. “Er doen allerlei geruchten de ronde, maar we zitten nog in het stadium van schetsen maken.” Na de zomervakantie komt er volgens de instelling meer duidelijkheid. Als de Rozenbottel verdwijnt, komt er een vervangende locatie, belooft Parnassia.