Stuk strand afgezet door gevaarlijke zee nabij het Noordelijk Havenhoofd

De Haagse Vrijwillige Reddingsbrigade heeft een stuk strand nabij het Noordelijk Havenhoofd in Scheveningen afgezet omdat het daar momenteel te gevaarlijk is om in zee te gaan. Twee kinderen kwamen al in de problemen en kort daarna een man.

Door kordaat optreden van strandgangers op het Scheveningse strand konden twee kinderen uit de zee worden gered. Zij waren tijdens het zwemmen in de problemen gekomen en dreigden te verdrinken.

De hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, rukten rond 15.30 uur massaal uit naar het strand nabij het Noordelijk Havenhoofd, waar ze medische hulp verleenden. Het was hetzelfde medische team dat vlak daarvoor werd ingezet bij de Vlaskamp, waar een jong kindje verdronk. Dat meldt calamiteitensite Regio 15.

Volgens een woordvoerder van de politie waren de twee geredde kinderen op het strand van Scheveningen aanspreekbaar. Zij zijn met spoed naar een ziekenhuis gebracht.

De hulpdiensten waren nog niet terug op de kazerne of de volgende melding kwam binnen. Ze moesten opnieuw uitrukken om een man helpen die bij hetzelfde stuk in de problemen was geraakt.

De kinderen werden gered op het strand van Scheveningen

De kinderen werden gered op het strand van Scheveningen © Regio 15