‘Corona-dreiger’ spuugt naar agenten op Utrecht Centraal: ‘You want corona? Here come and get it!’

De politie heeft maandagmiddag een zogeheten ‘corona-dreiger’ aangehouden op station Utrecht Centraal. De man (35) dreigde agenten te besmetten met het coronavirus door meerdere malen in hun richting te spugen.

 

De politie kreeg rond 16.30 uur een melding over een man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, die voedsel uit een winkel had meegenomen zonder te betalen. In de winkel troffen de agenten de man liggend op de grond aan. De man werd meegenomen om de zaak uit het zicht van het publiek verder af te kunnen handelen. De agenten vroegen de man te gaan zitten, omdat hij wankel op zijn benen stond en vermoedelijk te veel had gedronken.

Dreigen met coronavirus

De man werd hierop agressief en zei dreigend: ,,You don’t tell me what to do! You want corona? Here come and get it!”, waarna hij vijf keer spuugde in de richting van de agenten. Deze konden het spuug maar net ontwijken. De verdachte is aangehouden en naar het politiebureau vervoerd.

De betrokken agenten hebben aangifte gedaan van bedreiging en poging tot zware mishandeling. De ‘corona-dreiger’ zal donderdag tijdens een snelrechtzitting voor de rechter verschijnen. De politie hanteert tegen de zogeheten ‘corona-dreigers’ een zero-tolerance beleid en doet altijd aangifte.

Meer incidenten

Het incident met de spugende man in Utrecht is geen unicum, de afgelopen dagen kwamen uit heel het land meldingen van opstandige arrestanten die agenten bespuugden of expres in hun gezicht kuchten. Een agent in Utrecht was zondag dankbaar dat de hoofdsteun van de politiewagen een klodder spuug opving.

De eerste veroordeling hiervoor is ook al een feit: vrijdag kreeg een vrouw uit Utrecht een celstraf van vier weken opgelegd, waarvan twee voorwaardelijk.