Geliquideerde man Amsterdam is oud-profvoetballer Kelvin Maynard

De man die gisteravond in zijn auto werd doodgeschoten in Amsterdam-Zuidoost is voormalig profvoetballer Kelvin Maynard. Hij speelde onder meer bij FC Emmen en Volendam.

Bij de schietpartij op de Langbroekdreef in Amsterdam-Zuidoost viel één dode. Het is niet bekend of de 32-jarige Maynard een bekende van de politie is. Wel kwam hij tien jaar geleden in aanraking met de politie tijdens rellen tussen zijn toenmalige club FC Volendam en Omniworld (tegenwoordig Almere City). Maynard werd na de rellen samen met zijn teamgenoot Melvin Platje aangehouden. Ze kwamen niet veel later weer vrij.

Maynard zat gisteren alleen in zijn auto toen hij werd beschoten door twee personen op een motorscooter met drie wielen. Zij zijn na de schietpartij gevlucht. De politie zette onder meer Burgernet in om meer te weten te komen over de schutter.

Kogelregen

Het voertuig waarin hij zat kwam na de schietpartij terecht tegen de gevel van een brandweerkazerne. Mogelijk probeerde Maynard te vluchten voor de kogelregen. In de kazerne zijn geen gewonden gevallen. Hulpdiensten en politie waren snel ter plaatse maar reanimatie van het slachtoffer mocht niet meer baten.

De moord vond plaats op dezelfde dag als de moord op advocaat Derk Wiersum. Vooralsnog gaat de politie ervan uit dat de incidenten los staan van elkaar.

Het plaats delict, met als inzet Kelvin Maynard als speler van FC Volendam.

Het plaats delict, met als inzet Kelvin Maynard als speler van FC Volendam. © ANP

Profcarrière

Kelvin Maynard in het shirt van Alphense Boys.

Kelvin Maynard in het shirt van Alphense Boys. © Alphense boys

Maynard kwam als jeugdspeler uit voor de Amsterdamse club Zeegburgia. In 2006 werd de verdediger aangetrokken door eerstedivisionist FC Volendam, waarmee hij in 2008 naar de eredivisie promoveerde. In totaal speelde Maynard achttien wedstrijden op het hoogste niveau in Nederland.

Via omzwervingen in Portugal (SC Olhanense) en Hongarije (Kecskeméti TE) belandde hij in 2012 bij FC Emmen, waar hij één seizoen in de Jupiler League speelde. Daarna kwam Maynard uit voor het Belgische FC Antwerp en het Engelse Burton Albion FC, alvorens hij bij op de Nederlandse amateurvelden voor SV Spakenburg ging spelen. Na twee seizoenen Quick Boys vertrok hij deze zomer naar Alphense Boys.

Afgelast

In Alphen zijn ze aangeslagen door de dood van Maynard. Trainer Hein van Heek van Alphense Boys: ,,Eén van de spelers belde me gisteravond op. ‘Trainer, ik heb slecht nieuws’, zei hij. Daarna ben ik gaan bellen met bestuursleden. Dit is echt als een bom ingeslagen”, meldt een aangeslagen Van Heek. ,,We gaan vanavond niet trainen, we komen wel bij elkaar om te praten.”

Op de website schrijft de voetbalclub: ‘Ons diepste medeleven gaat uit naar de vrouw en kinderen van Kelvin, zijn familie en vrienden. De uitwedstrijd van Alphense Boys tegen Hollandia, die zaterdagavond zou worden gespeeld, is uit het programma gehaald.’