Kater moet aan infuus na wilde nacht met vijf vrouwtjes

Een kater moest na een wilde nacht in een Chinees kattenhotel onlangs aan een infuus worden gelegd om bij te komen. De niet gesteriliseerde Blauwe Rus, die voor slechts een nachtje door zijn baasjes in een kattenhotel in Guangdong was achtergelaten, maakte van de gelegenheid gebruik om met vijf poezen te paren.

De eigenaars van raskat Xiaopi hadden het personeel van het kattenhotel naar eigen zeggen op voorhand nog gewaarschuwd dat het dier niet was gesteriliseerd. ,,Ik dacht dat ze professioneel zouden zijn, maar het staflid in kwestie heeft Xiaopi overdag niet gevoerd en heeft hem ’s nachts ook niet in een hok gedaan, zodat hij vrij rond kon lopen”, klinkt het verontwaardigd bij meneer Zhao.

Op camerabeelden van het kattenhotel is te zien wat Xiaopi met zijn vrijheid deed. ,,Tussen half elf ’s avonds en vijf uur ’s morgens heeft mijn kater gepaard met vijf poezen. En dat zijn enkel degenen die ik kon zien op de camerabeelden”, klaagt Zhao op sociale media.

Volgens de man kreeg hij ondanks zijn waarschuwing aan de staf van het hotel zelf de schuld van het incident. ,,Ze hadden ook nog het lef om kwaad te zijn op mij. Ik moest van hen de situatie gaan uitleggen aan alle andere eigenaars. Mijn f*cking kat is uitgeput en hangt aan een glucose-infuus en dan is dit mijn schuld?”

Financiële compensatie

Uiteindelijk beseften de eigenaars van het kattenhotel dat zij zelf in de fout waren gegaan en boden ze het echtpaar Zhao hun excuses aan. Ook boden ze aan de dierenartsenkosten van Xiaopi te betalen.

Daarnaast heeft het kattenhotel beloofd de eigenaars van de mogelijk drachtige poezen financieel te compenseren en eventuele kittens voor hen door verkopen. Kittens van een Blauwe Rus kunnen veel geld opbrengen.

Met Xiaopi gaat het intussen goed: hij is van het infuus af en heeft zijn kracht weer terug. Of het echtpaar Zhao zijn kater alsnog laat steriliseren om toekomstige escapades te voorkomen, is niet bekend.