Katsjing! Politie onderschept €700.000 cash op A16

De politie heeft vorige week bij een controle op de A16 bij Zwijndrecht een 25-jarige Zaandammer aangehouden, die zeven ton aan cash in zijn auto had liggen, in briefjes van 100. Hoe dat eruit ziet? Klik door en u weet het.

Nu zegt u misschien ‘wat ontzettend kinderachtig je mag ook niks meer in deze politiestaat misschien is het wel gewoon een hardwerkende ondernemer die graag een nieuw huis cash wilde betalen doe even normaal hoge heren in den haag waar gaat dit over‘, en heel misschien hebt u gelijk. Maar aangezien het geld in een verborgen ruimte in de auto werd aangetroffen ligt dit niet heel erg voor de hand.

De politie doet verder geen mededelingen over de kwestie, die vorige week woensdag speelde, maar vandaag pas in de openbaarheid wordt gebracht. We weten dus niet of het een routinestop betrof, of dat er een vermoeden heerste of een onderzoek liep waarop gehandeld werd. Wat we wel weten is dat de staatskas weer 7 ton rijker is, waarvoor de jongeman hartelijk bedanken. Overigens is het geen record: in 2016 pakte de Amsterdamse politie bijna het dubbele bedrag af, ook verstopt in een verborgen ruimte.