Levensgevaarlijk: jongeren bekogelen lesauto uit Almelo vanaf viaduct

ALMELO/VRIEZENVEEN – Dat was maandag even flink schrikken voor een Almelose rij-instructeur en zijn leerling. De lesauto met de twee is vanaf een viaduct bekogeld door een groepje jongelui. Gewonden zijn er niet gevallen, maar de inzittenden trillen nog na.

De leerling van de rijschoolhouder reed op dat moment met 100 kilometer per uur over de Oosterweilandweg van Vriezenveen naar Almelo. „Wat het risico op een ongeluk nog groter maakte”, reageert de docent.

Op een viaduct stond een groepje jongeren. Toen de auto het viaduct passeerde, gooiden twee van de drie jongens rommel naar beneden. ‘Geen idee wat, maar schrikken was het wel’, schrijft de rij-instructeur op zijn Facebookpagina.

Videobeelden van incident

De rijschoolhouder heeft tevens videobeelden van het incident op de pagina geplaatst, in de hoop dat de drie of hun ouders de beelden zien. In het bericht worden ook de politie Twenterand en Almelo op de gebeurtenis geattendeerd, maar of er aangifte is gedaan, is niet bekend.

In het verleden is al vaker gebleken dat het levensgevaarlijk is om spullen vanaf een viaduct op auto’s te gooien. Niet zelden ontstaat er door de klap of simpelweg door de schrik een ongeval, omdat de automobilist de macht over het stuur verliest. Meerdere malen raakten mensen zwaar gewond en er zijn zelfs bestuurders door om het leven gekomen.

Waarschuwing

De rij-instructeur hoopt dan ook dat de videobeelden een waarschuwing vormen. Voor zowel de groep op het viaduct als anderen die het zich in hun hoofd halen om spullen naar rijdende auto’s te gooien.