Losgeslagen Peter R. de Vries dreigt Veronica Inside-mannen te vermoorden na rel om beenruimte

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries heeft tijdens een live-uitzending van Veronica Inside gedreigd om Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp van het leven te beroven. Genee wilde weten op wat voor vlucht de NPO-schnabbelaar nu precies zat voordat hij op Twitter in een tirade over beenruimte uitbarstte. Dat weigerde De Vries te onthullen, op straffe van moord.

Het is in Nederland inmiddels volkomen normaal dat je als bekende, of minder bekende, Nederlander op social media met de dood wordt bedreigt. Reacties in de trant van ‘je moet mij niet op straat tegenkomen’ of ‘je gaat er aan’ zijn aan de orde van de dag: en daar kan iedereen van Sylvana Simons tot en met Geert Wilders over meepraten.

Wilfred Genee mag nu aansluiten in die rij, maar niet vanwege anonieme haattokkies op social media. Nee, Genee wordt meteen door de A-garnituur met de dood bedreigd. Niemand minder dan Peter R. de Vries dreigde de Veronica-presenator een kopje kleiner te maken als hij op televisie zou onthullen waar de misdaadverslaggever precies van terugvloog toen hij die bizarre tweet over te weinig beenruimte de wereld in slingerde:

COLUMN: Jesse Klaver is de arroganste politicus van Nederland – en dat wil …

“Van der Gijp: “Hij vloog twee uur? Als je een klein stukkie niet lekker kan zitten, wat maakt dat nou uit? Hij is toch niet naar Curacao gevlogen of wel? Kom op man, laat gaan, waar maak je je druk om?

Op de vraag waar De Vries heen ging, antwoordde hij in een berichtje aan Genee: “Dat is geheim. Als ik je dat vertel, moet ik je daarna dood maken.”

Enorm fijne vent dus weer, die Peter. Van misdaadverslaggever naar ordinaire dreigcrimineel: het kan verkeren!