Man (33) verdacht van verkrachting met frisdrankfles

Een 33-jarige man uit Amsterdam wordt ervan verdacht dat hij afgelopen maart zijn vriendin uit Overdinkel bruut verkrachtte en mishandelde. Hij zou bij verschillende lichaamsopeningen van de vrouw een frisdrankfles naar binnen hebben geduwd. Dat bleek tijdens een voorbereidende rechtszitting voor de rechtbank in Almelo. De verdachte wordt binnenkort voor observatie opgenomen in het Pieter Baan Centrum.

Volgens de officier van justitie heeft de man zijn vriendin niet alleen geslagen en geschopt, maar zou haar ook gekneveld hebben. Ook zou hij ook hardhandig een limonadefles in de keel en andere lichaamsopeningen geduwd hebben.

Artsen die de Overdinkelse onderzochten constateerden dat ze over haar hele lichaam bont en blauw was. De verwondingen zouden passen bij grof toegebracht geweld.

‘Altijd met toestemming’

De verdachte ontkent de meeste beschuldigingen. Via zijn advocate vertelde hij dat er geen sprake was van seksueel geweld tegen de zin van zijn toenmalige vriendin. De twee zouden een sm-relatie hebben en de harde seks was altijd met toestemming. “Mijn cliënt wordt afgeschilderd als een monster, maar uit WhatsApp-berichten blijkt dat hij het zielig vindt als ze pijn heeft.”

De Overdinkelse zou de man ook veel seksueel getinte berichtjes en filmpjes gestuurd hebben. “Mevrouw zegt dat ze dat van mijn cliënt moest, maar aan de berichtjes zie ik nergens dat ze gedwongen werd die foto’s te sturen.” De verdachte bekende wel dat hij een limonadeflesje met geweld in de keel van zijn vriendin duwde. “Ik was boos omdat ik vermoedde dat ze vreemd ging met een ander.”

Onderzoek frisdrankfles

Op verzoek van de advocate wordt de Overdinkelse nog een keer gehoord bij de onderzoeksrechter, net als een nichtje van de Amsterdammer. Het Nederlands Forensisch Instituut gaat onderzoeken of er nog sporen van olie of glijmiddel zijn te vinden op een cassisfles.

In september gaat de rechtbank verder met de strafzaak tegen de Amsterdammer.