Medewerkers Amfors naar huis door constructiefout in dak

Amfors heeft vanochtend 200 medewerkers naar huis gestuurd, omdat in het dak van enkele productiehallen een constructiefout blijkt te zitten. Het herstel van het dak gaat volgens de sociale werkvoorziener ‘langere tijd’ duren.

 

De constructiefout kwam aan het licht nadat gisteren een lamp aan het plafond gedeeltelijk was losgeraakt, aldus Amfors. De hallen zijn volgens woordvoerder Reinier Haasnoot twaalf jaar oud. Voor de medewerkers die vanochtend omwille van de veiligheid de hallen moesten verlaten, is indien nodig vervoer geregeld. ,,Leidinggevenden werken door om de productie te verplaatsen naar overige ruimten binnen Amfors of locaties in de buurt”, aldus Haasnoot.

Welke fout er precies in het dak zit, is op dit moment niet bekend. ,,Dat moet verder onderzoek de komende dagen uitwijzen.” Of medewerkers de voorbije tijd gevaar hebben gelopen, kan hij nog niet zeggen. ,,Ons was in ieder geval geen enkel euvel bekend, anders hadden we onze medewerkers natuurlijk nooit in de hallen laten werken.” Bij het bedrijf werken mensen die op de reguliere arbeidsmarkt niet aan de slag zouden komen