Model doet aangifte tegen rapper Kempi wegens bedreiging

Het 22-jarige Nederlandse fotomodel Dewi Veldman heeft aangifte gedaan omdat ze zou zijn bedreigd door Kempi. Dewi beschuldigt de rapper, die in werkelijkheid Jerreley Slijger heet, van bedreiging en het plan om haar te verkrachten. Volgens de advocaat van Kempi (32) is zijn cliënt zich van geen kwaad bewust.

,,Hij had hele grote ogen, het leek net een beest. Ik was heel bang voor hem”, vertelde het model vanavond bij RTL Boulevard. Dewi stelt dat de feiten plaatsvonden na opnames van een videoclip van de Eindhovense rapper. Het model was erbij toen de crew na het filmen wat ging eten in een snackbar in Rotterdam. En daar ging het mis, zo stelt ze. Dewi zou namelijk niet hebben gedaan wat de rapper van haar vroeg. Zo verzocht hij haar volgens Dewi pornografische handelingen te doen. Ze stapte naar de politie omdat ze ‘niet wil dat een andere vrouw dit overkomt’.

Volgens Kempi’s advocaat Justus Faber weerleggen de camerabeelden in de snackbar, eetcafé Kapadokya aan de Witte de Withstraat, dat het incident heeft plaatsgevonden. Ook stelt hij dat de rapper, die vaker vast zat en een strafblad heeft met meerdere geweldsdelicten, overweegt stappen te nemen tegen de vrouw. ,,Hij vindt het heel vervelend.” Het model stelt dat er meer camera’s waren die het incident registreerden, maar dat Kempi een dag later met vier anderen naar de snackbar ging om de beelden te laten verwijderen. Faber zegt dat die bewering ‘volkomen uit de lucht gegrepen is’.

Tussen zijn twaalfde en zijn twintigste raakte Kempi’s  strafblad gevuld met zeven verschillende gevangenisstraffen, onder meer voor het dealen van cocaïne en heroïne. Later werd hij veroordeeld voor mishandeling, bedreigingen en betrokkenheid bij mensenhandel.

Het model dat aangifte deed tegen Kempi

Het model dat aangifte deed tegen Kempi © screenshot RTL Boulevard

Het eetcafé in Rotterdam

Het eetcafé in Rotterdam © Google