Model Lotte van der Zee (20) overleden

Het Enschedese model Lotte van der Zee (20) is overleden. Haar ouders bevestigen vanochtend het overlijden van hun dochter.  Ze is gisteravond om 22.45 uur ingeslapen, in bijzijn van haar vader en moeder.

 

We hebben haar moeten laten gaan. Het kon niet anders

Eugeniek, moeder van Lotte van der Zee

Van der Zee kreeg ruim twee weken geleden een hartstilstand, tijdens een vakantie met haar familie in het Oostenrijkse Westendorf. Sindsdien werd ze in het ziekenhuis in een kunstmatige coma gehouden.

Woensdag ging het steeds slechter met haar. „Haar organen begonnen het op te geven. We hebben haar moeten laten gaan. Het kon niet anders’’, aldus moeder Eugeniek. „Het was goed zo; ze heeft de afgelopen dagen veel moeten doorstaan.’’

Kunstmatige coma

Voordat Lotte van der Zee werd werd getroffen door een hartstilstand, voelde ze zich de hele dag al niet lekker. In de loop van de middag voelde ze zich steeds beroerder, met een plotselinge hartstilstand tot gevolg. Haar moeder was op dat moment bij haar. Zij heeft haar dochter zelf gereanimeerd.

De Enschedese is daarna naar het meest nabije ziekenhuis in Rosenheim gebracht, waar ze in kunstmatige coma werd gehouden. Artsen vlogen het 20-jarige model een paar dagen later per helikopter over naar het universitaire ziekenhuis in München, waar meer gespecialiseerde neurologische kennis aanwezig is.