Onrust in Zwolse wijk bij huis vermeende pedofiel die op internet is ontmaskerd

In de Indische Buurt in Zwolle is onrust ontstaan nadat de website Pedofielen Ontmaskerd een video heeft geplaatst waarin een 48-jarige man uit Zwolle werd ‘ontmaskerd’ als pedofiel. De man zou in de buurt wonen.

 

In de wijk is onrust ontstaan en er zijn veel mensen op de been. Buurtbewoners herkenden de man nadat de video online kwam. Volgens de bewoners had hij al eerder contact gezocht met minderjarige meisjes in de wijk.

De politie is naar de wijk gekomen om het weer rustig te krijgen. De politie wil niet zeggen wat de aanleiding van de onrust is. ,,Dat hebben we in onderzoek”, laat een woordvoerder weten.

Seks met 13-jarig meisje

In een video op de Facebookpagina van Pedofielenontmaskerd.nl is te zien dat een 48-jarige man uit Zwolle contact heeft met de 13-jarige Charlotte. In WhatsAppgesprekken vertelt hij onder andere wat hij met haar wil doen. Ook stuurt hij een dickpic (foto van het mannelijk geslacht) en uiteindelijk spreekt hij met haar af op station Zwolle. Het idee is dat het meisje bij de man blijft slapen om seks te hebben.

Charlotte bestaat echter niet. Het is een nepprofiel aangemaakt door Pedofielen Ontmaskerd. Op station Zwolle wacht een man van de Facebookgroep de Zwollenaar al filmend op. De man gaat er vandoor op een scooter.