Opperpietenpester Jerry Afriyie is Groningen dankbaar voor slopen Zwarte Piet: ‘Bedankt! Feest voor alle kinderen!’

Jerry Afriyie, de leider van Kick Out Zwarte Piet, is vandaag een intens gelukkig man. De stad Groningen gaat vanaf dit jaar namelijk geen Sinterklaas-intochten meer houden met de bij velen geliefde kinderfiguur Zwarte Piet. Afriyie: “Bedankt, Groningen!”

Terwijl het coronavirus nog altijd huishoudt in Nederland, gaat ook een ander virus gewoon door met besmettingshaarden veroorzaken: het antipietenvirus, waarvan de patient zero – Jerry Afriyie – fier overeind staat. De Amsterdammer is erg blij dat ook de uithoeken van Nederland zich aan het ontdoen zijn van de traditionele kindervriend, die zo’n tweehonderd jaar van de partij is geweest. Want ook Groningen smijt Zwarte Piet op de mestvaalt van de geschiedenis:

“De intocht van Sinterklaas in de stad Groningen vindt voortaan plaats zonder traditionele Zwarte Pieten. De gemeente Groningen heeft dat in overleg met de Koninklijke Vereniging voor Volksvermaken besloten.

‘De gemeente heeft aangedrongen op een andere invulling van de stedelijke intocht. We streven, net als de organisatie, naar een feest voor iedereen’, zegt de gemeente.

Exclusief! Prof. dr. David Pinto over islamofobie: ‘Islamofobie? Nee, islam…
 DOOR

Gezonde voeding is de basis, maar wat kunnen supplementen voor u doen?
CDA-raadslid Hugo Westerlaken was degene die in JOVD-app Hitler-Wilders en …
Wilders furieus over antisemitische en geweldsliefhebbende appjes VVD-jonge…

‘We vinden het namelijk belangrijk dat het figuur van Zwarte Piet door niemand als kwetsend ervaren wordt’, zegt wethouder Glimina Chakor (GroenLinks). ‘Vanaf dit jaar zijn er daarom alleen nog naturel-pieten en roetveegpieten’”

Aldus het stadsbestuur, dat bestaat uit GroenLinks, PvdA, D66 en de ChristenUnie. En Jerry? Jerry is ook helemaal in de zevende hemel: